0
Your Cart
0
Your Cart

Alle informatie

VESTINGNARREN STARTEN UNIEKE SCHILDERIJENACTIE!

De Carnavalsvereniging De Vestingnarren is in samenwerking met de Internationale en gerenommeerde schilder Erik Zwezerijnen een unieke schilderijenactie gestart.

Op de schilderijen zijn allemaal beeldbepalende gebouwen uit Naarden vastgelegd, wat in deze vorm niet eerder gemaakt is. Van deze schilderijen zijn vervolgens zeer hoogwaardige reproducties gemaakt, die nagenoeg niet van echt te onderscheiden zijn.

De opbrengst van deze actie komt ten goede aan het nieuwe onderkomen “Boshut 2.0”

In opdracht van “De Vestingnarren” zijn er 3 unieke schilderijen. Vervolgens zijn daar door een gespecialiseerd bedrijf scans van gemaakt, die op Canvas bedrukt en gespannen worden. Het gehele proces wordt met de hoogst haalbare kwaliteit afgedrukt er zal ook een certificaat bijgeleverd worden.

De prijzen voor dergelijke originele schilderijen liggen rond de € 1.750 – € 2.250 en worden nu tegen zeer scherpe tarieven als repro`s aangeboden.

Zwezerijnen is een Nederlands beeldend kunstenaar en omschrijft zijn schilderijen het liefst als “Zwierig-Figuratief”, een unieke combinatie van werkelijkheid en fantasie, expressief, emotioneel en altijd rijk aan bonte kleuren. Thema`s zijn dieren en stadsgezichten/skylines. De schilderijen van deze schilder waren reeds te zien in tentoonstellingen/musea en galeries in onder meer New York, Miami, Barcelona, Parijs, Mexico, Buenos Aires, de miljonairs fair in Amsterdam en in zijn eigen galerie in de oude binnenstad van Groningen.

In 2006 ontving Zwezerijen de Internationale Art Competition Award Kirkland-Washington.

Dichterbij huis kunt u zijn schilderijen bijna dagelijks zien op TV bij “Goede Tijden, Slechte Tijden”.

Zie ook zijn website: www.erikzwezerijen.com   

Middels een beleidsbeslissing werd de Carnavalsvereniging in 2019 helaas verplicht de oude Boshut te slopen. Dit was voor de vereniging een belangrijk onderkomen en een plek waar veel vrijwilligers samenkomen/onderhoud plegen en waar de materialen op een veilige plek voor het nieuwe jaar opgeslagen worden. Ook vindt hier de bouw en opslag van de Praalwagens voor de optocht plaats.

In 2022 heeft een actieve inspanning vanuit de Vereniging in samenwerking met de Gemeente Gooise Meren erin geresulteerd, dat er een vergunning op de plaats van de voormalig loods is afgegeven voor realisatie van nieuwbouw. Weliswaar heeft de vereniging door de jaren heen kunnen reserveren voor deze uitgaven, echter uit eigenmiddelen financieren hiervan, is zeker gezien de huidige ontwikkelingen van de prijzen van o.a. bouwmaterialen, een onmogelijke opgave.

De sponsorcommissie van de vereniging is dan ook blij met de hulp en samenwerking met Zwezerijnen. Met dit unieke concept hoop men een flink aantal repro`s te verkopen om zodoende een bijdrage te kunnen leveren aan Boshut 2.0  

Volgens de commissie is de repro een “must have” voor iedere Naardernees!